Gå till innehåll
Norrbärke Skidklubb Alpin
Norrbärke Skidklubb Alpin

Tävling

Syftet med träningar är att förbereda för tävling. Att tävla är alltid frivilligt men klubben ser gärna att många tar chansen att vara med. Ju fler vi åker på tävlingar desto roligare blir det!

Vilka tävlingar finns det?

Södra Dalacupen
Södra Dalacupen är en tävling som består av ett antal deltävlingar som anordnas av klubbar i södra Dalarna. Här tävlar man i storslalom och alla åldrar är välkomna, även de allra minsta barnen som kör i Skidkulgruppen. Det är en bra instegstävling om man är sugen att testa på att tävla.

Tävlingen består av två åk där bästa åk räknas. För barn i klassen U8 (dvs barn upp till 8 år) körs tävlingen utan tidtagning. Fartdräkt är inte heller tillåten i den yngsta klassen.

Cupen avslutas med en final där även prisutdelning sker.

Mini världscupen (MVC)
MVC är en serie ungdomstävlingar på distriktsnivå (Dalarna) och här välkomnas tävlande
i åldersgruppen U12. Tävlingsgrenarna är slalom, storslalom och super-G. Tidtagning sker i samtliga klasser och bästa totaltid räknas.

MVC avslutas alltid med en final där även åkare från angränsande distrikt deltar. Alla som startar i hälften av deltävlingar är kvalificerade för finalen.

Lilla Världscupen (LVC)
LVC är en serie ungdomstävlingar på distriktsnivå (Dalarna) och här välkomnas tävlande i åldersgruppen U14. Tävlingsgrenarna är slalom, storslalom och super-G. Tidtagning sker i samtliga klasser och bästa totaltid räknas.

LVC avslutas alltid med en final där även åkare från angränsande distrikt deltar. Alla som startar i hälften av deltävlingar är kvalificerade för finalen.

USM
Ungdoms SM är en serie tävlingar för åkare i åldersgruppen U16 och uppåt. Här tävlas det i samtliga 4 grenar, dvs. slalom, storslalom, Super-G och störtlopp.

USM avslutas med en Sverigefinal.

Fristående tävlingar
Under säsongen kan det också förekomma ett antal fristående tävlingar i såväl närområde som distrikt. Information om dessa kommer att förmedlas via tränarna.

En bild

Publicerad: 2022-10-22

Senast uppdaterad: 2022-11-21

Författare: Jenny Stridsman

Senast ändrad av: Jenny Stridsman

Sponsorer