Gå till innehåll
Norrbärke Skidklubb Alpin
Norrbärke Skidklubb Alpin
En bild
Hanna
Kvällsaktivitet Kläppen 2022

Lägerinformation

Framför allt i de yngre grupperna är det viktigt att åka mycket skidor och ha roligt. För de som önskar och kan finns möjlighet att under försäsongen delta i ett antal läger som klubben arrangerar. Ett helgläger motsvarar ca 8 veckors träning i vår egen backe.

Då läger är förenat med en kostnad så uppmuntrar vi de som vill och kan att prioritera deltagandet på familjelägret.

Nedan beskrivs två av lägrena, fler finns under säsongen och tränarna ger information innan säsongen drar igång.

Familjeläger vänder sig till hela familjen och är för många första mötet med vår lägerverksamhet. Familjeläger har aktiviteter för hela familjen och stor vikt läggs vi sociala aktiviteter för att skapa samhörighet och för att nya medlemmar ska känna sig välkomna i klubben. Precis som på övriga läger ligger vikten på att skapa bästa möjliga förutsättningar för träning. Det innebär att alla vuxna ska räkna med att bidra och assistera vid måltider, aktiviteter och träning. Familjen bor ihop. Trots namnet umgås föräldrar och barn begränsad tid med sin egen familj. Fokus ligger på NSK-familjen.

Familjelägret brukar utökas med ett antal dagar för våra aktiva från U12 och uppåt. Det kallar vi långläger. Det innebär att den aktive behöver ta ledigt från skolan någon dag. Här finns ett brev Pdf, 55 kB. som ni kan lämna till skolan om ni behöver.

Höstlovsläger vänder sig till åkare från U10 och uppåt, men även U8 har varit med och utvecklat sin skidåkning och haft kul. Höstlovsläger genomförs i Idre och eftersom det för många är säsongs första läger blandas friåkningsövningar med banträning.

Alla bilder utom det högst upp till vänster är tagna vid vårt familjeläger i Kläppen 2022. Bilden inomhus är tagen i Oslo på förlägret i september 2022.

Parallellslalom

Publicerad: 2022-10-22

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Jenny Stridsman

Senast ändrad av: Jenny Stridsman

Sponsorer